ACHAT/VENTE
APPARTEMENTS

Revue de Presse Investir en Andorre

Els Campionats d’Europa es disputaran en territori de Vallnord del 14 al 16 de febrer, amb els millors esquiadors de muntanya del continent. Les curses de la Font Blanca anteriorment han format part dels Mundials i la Copa del Món, entre altres circuits, i tindran variacions en els recorreguts.  Els traçats definitius no quedaran establerts definitivament fins a principis de la setmana vinent, tenint en compte l’estat de la neu i la seguretat dels corredors. El dia 14 arrencarà l’Europeu a Arinsal amb la cursa vertical, que tindrà un desnivell de 730 metres. L’arribada estarà situada al replà del port Negre. La competició es traslladarà els següents dies a Arcalís. El 15 amb l’open, competició per parelles oberta a tothom, sense necessitat que siguin els equips nacionals com en les altres dues curses. El 16 serà el torn de la individual, amb 1.880 metres de desnivell i la meta als Planells, després de completar un recorregut que fa la volta a l’estació.  En cada una de les proves s’espera entre 120 i 140 participants. L’equip andorrà estarà compost en categoria masculina per Ludovic i David Albós, Jordi Solé, Ferran Vila i Xavi Areny. Com que només poden competir quatre membres, David Albós no prendrà part en la individual, mentre que el descartat de la vertical es decidirà després del cap de setmana, quan es disputa el Campionat i Copa d’Espanya a Espot i Portainé.  En femení seran a la Font Blanca Sophie Dusautoir i Inka Bellés, que participen aquest cap de setmana en la Copa del Món de La Pitturina, a Itàlia. També seran a l’Europeu els júniors Jaume Planella, Aleix Torres i Euan Prieto, i els cadets David Pérez i  Sergi Casabella.Andorra la Vella L'escultor Jaume Plensa ha presentat la seva obra 7 Poetes que s'inaugura aquest dimarts al vespre a la plaça Lídia ArmengolEls Campionats d’Europa es disputaran en territori de Vallnord del 14 al 16 de febrer, amb els millors esquiadors de muntanya del continent. Les curses de la Font Blanca anteriorment han format part dels Mundials i la Copa del Món, entre altres circuits, i tindran variacions en els recorreguts.

Els traçats definitius no quedaran establerts definitivament fins a principis de la setmana vinent, tenint en compte l’estat de la neu i la seguretat dels corredors. El dia 14 arrencarà l’Europeu a amb la cursa vertical, que tindrà un desnivell de 730 metres. L’arribada estarà situada al replà del port Negre. La competició es traslladarà els següents dies a Arcalís. El 15 amb l’open, competició per parelles oberta a tothom, sense necessitat que siguin els equips nacionals com en les altres dues curses. El 16 serà el torn de la individual, amb 1.880 metres de desnivell i la meta als Planells, després de completar un recorregut que fa la volta a l’estació.

En cada una de les proves s’espera entre 120 i 140 participants. L’equip andorrà estarà compost en categoria masculina per Ludovic i David Albós, Jordi Solé, Ferran Vila i Xavi Areny. Com que només poden competir quatre membres, David Albós no prendrà part en la individual, mentre que el descartat de la vertical es decidirà després del cap de setmana, quan es disputa el Campionat i Copa d’Espanya a Espot i Portainé.

En femení seran a la Font Blanca Sophie Dusautoir i Inka Bellés, que participen aquest cap de setmana en la Copa del Món de La Pitturina, a Itàlia. També seran a l’Europeu els júniors Jaume Planella, Aleix Torres i Euan Prieto, i els cadets David Pérez i  Sergi Casabella.

####

Cisco and Telecom explore the opportunities associated with the Smart Connected Communities initiative

Both companies agree to examine possible collaboration areas to optimize urban management, improve the quality of life of citizens and promote economic growth.

A pocs mesos de complir-se un any de l'aprovació de la Llei d'inversions estrangeres, el Govern ha fet aquest divendres un balanç molt positiu de l'interès que hi ha per invertir a Andorra, atès que el nombre de sol·licituds ja arriba a les 210. El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, ha assegurat que de moment el balanç és molt positiu però que ara cal fer un pas més, per 'començar a visualitzar aquestes empreses al carrer', per tal que 'allò que nosaltres veiem amb dades de sol·licituds i de tràmits, la ciutadania ho pugui percebre com una realitat'. Missé ha fet aquestes declaracions durant la visita que el cap de Govern, Toni Martí, i els cònsols de la Massana, David Baró i Raul Ferré, han fet a l'empresa fabricant de bicicletes tot terreny Commençal, que veuen com un exemple d'una empresa que s'ha establert a Andorra aportant valor afegit i utilitzant el país com a banc de proves. El Govern fa un balanç positiu de l'evolució que estan seguint les sol·licituds d'inversió estrangera després de l'aprovació de la llei d'obertura, el juny passat. El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, ha dit que estan molt contents per l'interès que hi ha, i que ara cal fer un pas més, per començar a visualitzar aquestes empreses al carrer, i s'ha mostrat convençut que en un període molt curt de temps serà així.  Aquestes declaracions s'han fet aquest divendres en el decurs d'una visita que ha fet el Govern i els cònsols de la Massana a les instal·lacions de l'empresa Commençal, ubicada a Erts des de l'any 1999. El seu propietari, Max Commençal, ha explicat que exporten entre 15.000 i 20.000 bicicletes tot terreny a l'any, el 65% més enllà dels països veïns d'Espanya i França, i que actualment un 20% de la xifra de negoci surt de la venda per Internet. Commençal es va instal·lar a Andorra perquè va ser on va trobar els inversors, perquè és un 'paradís de la BTT' i perquè és més barat obrir una empresa a Andorra que a França. Per tot plegat, considera que els negocis tenen més possibilitats de tirar endavant a Andorra, i que hi ha espai per a altres activitats més enllà del turisme i el comerç, sobretot també gràcies a la globalització que permet poder vendre el producte per Internet.   Max Commençal creu que hi ha més aspectes positius que negatius per implantar-se a Andorra, tot i que com a punts febles ha apuntat les mancances a nivell de comunicacions, sobretot aèries, les dificultats dels tràmits duaners, i les dificultats que hi ha en matèria d'immigració a l'hora de contractar personal qualificat que no troben al país. 

Madrid, 28th February 2013. – Cisco has signed a memorandum of understanding (MOU) with Telecom to jointly study potential opportunities in relation to the Cisco® Smart+Connected Communities™ (S+CC) strategy. The aim of this strategy is to transform the physical spaces of cities into intelligent communities connected with one another, thus helping ensure their economic, social and environmental sustainability.
The MOU’s primary aim is to study and outline potential services based on IP networks capable of improving urban management and the quality of life of citizens of Andorra, as well as boosting its economic development.
The first joint activities of Cisco and Telecom will be aimed at sharing knowledge, experience and best practices associated with Cisco’s S+CC-enabled services. This will involve holding debates, roundtables and seminars.
This collaboration also aims to investigate new business opportunities and share experience on pilot projects already carried out in the segment of intelligent cities. Cisco and Telecom will create a joint steering committee to monitor their progress with the objectives of the MOU.
Statements in support

·       Jaume Salvat, Telecom general manager
« Telecom offers top-quality innovative services in order to provide citizens, tourists, businesses and public organisations in the principality with value. By exploring with Cisco the possibilities that Smart+Connected Communities solutions based on IP networks can deliver, it will be possible to define and create new services capable of optimising the management of our communities, improving social inclusion and promoting the creation of new economic activities, obtaining important competitive advantages for Andorra

·       José Manuel Petisco, Cisco España general manager
«Overpopulation, efficient use of energy, budget optimization and promoting economic growth are some of the challenges facing the urban centres as well as the councils which manage them. The Cisco Smart+Connected Communities platform relies on network intelligence to help to solve these problems and convert the way in which the communities are designed, constructed, managed and renovated, thus guaranteeing economic, social and environmental sustainability. S+CC services help create a more sustainable environment with better opportunities for citizens, companies and public organisations to progress.»

Additional resources

  • Information about the Cisco Smart+Connected Communities strategy.
  • Vídeo about Songdo, South Korea, and the cities of the future.
  • In this video Anil Menon, chairman of Globalization and Smart+Connected Communities at Cisco, explains the scope of the new City Protocol standard for intelligent cities.
  • Follow Cisco Smart+Connected on Twitter: http://twitter.com/CiscoSCC

Image representing Cisco as depicted in CrunchBase

About Telecom
Telecom manages the integrated communications and training services associated with telecommunications within the Principality of Andorra consisting of telephone, television and internet. Under its brand name SOM the company offers a whole raft of products which create added value for both individual customers and companies and organisations in the country.
About Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is the worldwide leader in IT that helps companies seize the opportunities of tomorrow by proving that amazing things can happen when you connect the previously unconnected. For ongoing news, please go to http://thenetwork.cisco.com.
If you would like to access press clips about Cisco in Spanish, visit http://www.cisco.es/prensa.
Follow Cisco España on Twitter:
http://twitter.com/cisco_spain

Press Contacts  Gemma Sahagun Cisco+34 91 201 2622  –  gsahagun@cisco.com . 

####

Després d’un any preparant el projecte, Raúl Peláez, doctor especialista en medecina estètica, obrirà demà les portes del centre Dorsia a Andor­ra, el primer que ofereix serveis de cirurgia plàstica al Principat.

La clínica s’ha fixat l’objectiu d’entre deu i trenta intervencions al mes.

Com s’estructuraran els serveis de Dorsia a Andorra?
La nostra idea és establir al Principat un centre que ofereixi tant serveis de medicina estètica com de cirurgia plàstica. La part corresponent a medicina estètica la farem a les mateixes dependències de la clínica, mentre que les intervencions de cirurgia plàstica les concertarem amb l’hospital Nostra Senyora de Meritxell a través d’una sèrie de forfets. L’objectiu principal és faci­litar als pacients andorrans, i també als turistes, aquestes intervencions aquí al país per evitar que s’hagin de desplaçar a Barcelona o a Tolosa, com fins ara. Volíem integrar tota una sèrie de tractaments per poder oferir tota la cartera de serveis de Dorsia també a Andorra.

Quines són les intervencions més sol·licitades?
El tractament estrella continua sent l’augment de pit. De fet, a Espanya, Dorsia és l’empresa líder pel que fa al nombre de mamoplàsties fetes. En aquest sentit, tenim una experiència que ens permet portar aquest servei a Andorra amb total seguretat. D’altra banda, també hi ha una sèrie d’intervencions molt demanades, com ara tractaments facials (parpelles, rinoplàstia, lífting) o corporals, sobretot la liposucció o altres correccions anatòmiques.

Quins són els protocols de seguretat que se segueixen en els tractaments?
El grup Dorsia disposa d’un equip mèdic especialitzat que ha aprovat tots i cadascun dels tractaments. Sense el seu vistiplau, no s’haurien integrat en el nostre catàleg de serveis. A més, treballem amb una sèrie de protocols que afavoreixen que les inter­vencions siguin mínimament invasives, per evitar possibles complicacions postoperatòries. Una cosa que tenim molt clara és que volem que el pacient tingui uns amplis marges de seguretat.

Quants tractaments es poden seguir sense haver de passar pel quiròfan?
Cada vegada són més, perquè les últimes innovacions tècniques permeten fins i tot fer líftings sense intervenció, a través de la implantació de fils subcutanis.
Com va sorgir la idea d’establir una clínica Dorsia al Principat?
En principi, la intenció inicial era obrir tan sols una consulta, però en veure que no hi havia cap servei de cirurgia plàstica al país, vam decidir que seria una bona idea aportar-hi un equip mèdic que treballés tant la part estètica com la plàstica, i que a més gaudís del suport d’un grup amb un prestigi important a Espanya. Vam contactar amb Dorsia, que va rebre molt bé el projecte, i ens va autoritzar per posar-lo en marxa.

Com s’organitzarà l’equip de cirurgians?
Els cirurgians plàstics vindran des de Barcelona, uns dies de­-terminats al mes. Començarem amb dos cirurgians, que tindran una disponibilitat força àmplia i que en principi s’adaptarien al nombre d’intervencions programades. Es tracta de professionals col·legiats, especialitzats i amb experiència, que realitzaran les intervencions a l’hospital. Cal tenir en compte que la majoria d’operacions, per no dir totes, requereixen d’una nit d’estada hospitalària. Això ens va obrir la via a negociar amb el SAAS i l’hospital per arribar a un acord per al lloguer.

Va ser difícil pactar aquest preu?
Com tota negociació, hi va haver en un principi certes discrepàncies, que eren purament econòmiques. L’hospital, de tota manera, estava molt interessat a acollir aquests nous serveis, i gràcies a l’ajuda del Govern vam poder arribar a un acord. Les converses van anar força bé, i afortunadament s’ha pogut tancar aquest pacte.

De quina manera va rebre el projecte el ministeri de Salut?
Des de bon principi vam tenir molt bona acollida per part de la ministra, Cristina Rodríguez, que ens va facilitar els mecanismes d’articulació del projecte perquè intentéssim arribar a un acord amb el SAAS. En aquest sentit, cal agrair-li molt la seva implicació.

De quin personal disposarà la clínica?
Hi haurà una assessora estètica, que s’encarregarà d’informar sobre els tractaments i els preus; dues auxiliars especialistes en estètica, un metge especialista en medicina estètica (és a dir, jo mateix) i la directora. A partir d’aquí, anirem ampliant la plantilla en funció de la demanda.

Quantes intervencions calculen fer al mes?
A partir de l’estudi de mercat que vam elaborar, ens hem pogut marcar l’objectiu d’acabar l’any realitzant entre deu i trenta intervencions mensuals. Això, només comptant la part estrictament quirúrgica, ja que a banda hi haurà els tractaments estètics, que no requereixen d’una operació.

Podem parlar de preus?
El preu és un factor que varia molt en funció de cada tipus d’intervenció i de cada cas concret. La clínica assessorarà en aquest sentit cadascun dels pacients, en funció de les necessitats. De tota manera, penso que oferim uns preus força competitius tot i l’actual context de crisi, i a més hem aconseguit una sèrie d’acords amb tres bancs del país per facilitar el finançament a través de microcrèdits per als pacients.

La llei d’obertura econòmica dóna peu que altres clíniques del sector s’estableixin al país. Com veu aquesta possible competència?
No ens espanta. En aquest sentit estem molt tranquils perquè acumulem molts anys d’experiència a Espanya, on també tenim molts competidors. I malgrat tot això, les nostres xifres continuen sent positives, tot i el context econòmic delicat.

####

An enlargeable map of the Principality of Andorra Després d’un any preparant el projecte, Raúl Peláez, doctor especialista en medecina estètica, obrirà demà les portes del centre Dorsia a Andor­ra, el primer que ofereix serveis de cirurgia plàstica al Principat.  La clínica s’ha fixat l’objectiu d’entre deu i trenta intervencions al mes.  Com s’estructuraran els serveis de Dorsia a Andorra? La nostra idea és establir al Principat un centre que ofereixi tant serveis de medicina estètica com de cirurgia plàstica. La part corresponent a medicina estètica la farem a les mateixes dependències de la clínica, mentre que les intervencions de cirurgia plàstica les concertarem amb l’hospital Nostra Senyora de Meritxell a través d’una sèrie de forfets. L’objectiu principal és faci­litar als pacients andorrans, i també als turistes, aquestes intervencions aquí al país per evitar que s’hagin de desplaçar a Barcelona o a Tolosa, com fins ara. Volíem integrar tota una sèrie de tractaments per poder oferir tota la cartera de serveis de Dorsia també a Andorra.  Quines són les intervencions més sol·licitades? El tractament estrella continua sent l’augment de pit. De fet, a Espanya, Dorsia és l’empresa líder pel que fa al nombre de mamoplàsties fetes. En aquest sentit, tenim una experiència que ens permet portar aquest servei a Andorra amb total seguretat. D’altra banda, també hi ha una sèrie d’intervencions molt demanades, com ara tractaments facials (parpelles, rinoplàstia, lífting) o corporals, sobretot la liposucció o altres correccions anatòmiques.  Quins són els protocols de seguretat que se segueixen en els tractaments? El grup Dorsia disposa d’un equip mèdic especialitzat que ha aprovat tots i cadascun dels tractaments. Sense el seu vistiplau, no s’haurien integrat en el nostre catàleg de serveis. A més, treballem amb una sèrie de protocols que afavoreixen que les inter­vencions siguin mínimament invasives, per evitar possibles complicacions postoperatòries. Una cosa que tenim molt clara és que volem que el pacient tingui uns amplis marges de seguretat.  Quants tractaments es poden seguir sense haver de passar pel quiròfan? Cada vegada són més, perquè  les últimes innovacions tècniques permeten fins i tot fer líftings sense intervenció, a través de la implantació de fils subcutanis. Com va sorgir la idea d’establir una clínica Dorsia al Principat? En principi, la intenció inicial era obrir tan sols una consulta, però en veure que no hi havia cap servei de cirurgia plàstica al país, vam decidir que seria una bona idea aportar-hi un equip mèdic que treballés tant la part estètica com la plàstica, i que a més gaudís del suport d’un grup amb un prestigi important a Espanya. Vam contactar amb Dorsia, que va rebre molt bé el projecte, i ens va autoritzar per posar-lo en marxa.  Com s’organitzarà l’equip de cirurgians? Els cirurgians plàstics vindran des de Barcelona, uns dies de­-terminats al mes. Començarem amb dos cirurgians, que tindran una disponibilitat força àmplia i que en principi s’adaptarien al nombre d’intervencions programades. Es tracta de professionals col·legiats, especialitzats i amb experiència, que realitzaran les intervencions a l’hospital. Cal tenir en compte que la majoria d’operacions, per no dir totes, requereixen d’una nit d’estada hospitalària. Això ens va obrir la via a negociar amb el SAAS i l’hospital per arribar a un acord per al lloguer.  Va ser difícil pactar aquest preu? Com tota negociació, hi va haver en un principi certes discrepàncies, que eren purament econòmiques. L’hospital, de tota manera, estava molt interessat a acollir aquests nous serveis, i gràcies a l’ajuda del Govern vam poder arribar a un acord. Les converses van anar força bé, i afortunadament s’ha pogut tancar aquest pacte.  De quina manera va rebre el projecte el ministeri de Salut? Des de bon principi vam tenir molt bona acollida per part de la ministra, Cristina Rodríguez, que  ens va facilitar els mecanismes d’articulació del projecte perquè intentéssim arribar a un acord amb el SAAS. En aquest sentit, cal agrair-li molt la seva implicació.  De quin personal disposarà la clínica? Hi haurà una assessora estètica, que s’encarregarà d’informar sobre els tractaments i els preus; dues auxiliars especialistes en estètica, un metge especialista en medicina estètica (és a dir, jo mateix) i la directora. A partir d’aquí, anirem ampliant la plantilla en funció de la demanda.       Quantes intervencions calculen fer al mes? A partir de l’estudi de mercat que vam elaborar, ens hem pogut marcar l’objectiu d’acabar l’any realitzant entre deu i trenta intervencions mensuals. Això, només comptant la part estrictament quirúrgica, ja que a banda hi haurà els tractaments estètics, que no requereixen d’una operació.  Podem parlar de preus? El preu és un factor que varia molt en funció de cada tipus d’intervenció i de cada cas concret. La clínica assessorarà en aquest sentit cadascun dels pacients, en funció de les necessitats. De tota manera, penso que oferim uns preus força competitius tot i l’actual context de crisi,   i a més hem aconseguit una sèrie d’acords amb tres bancs del país per facilitar el finançament a través de microcrèdits per als pacients.    La llei d’obertura econòmica dóna peu que altres clíniques del sector s’estableixin al país. Com veu aquesta possible competència? No ens espanta. En aquest sentit estem molt tranquils perquè acumulem molts anys d’experiència a Espanya, on també tenim molts competidors. I malgrat tot això, les nostres xifres continuen sent positives, tot i el context econòmic delicat.

An enlargeable map of the Principality of Andorra (Photo credit: Wikipedia)

####

El ministre portaveu, Jordi Cinca, no podia amagar ahir la satisfacció de l’executiu en anunciar que el conveni per evitar la doble imposició amb França es firmarà les pròximes setmanes en les mateixes condicions amb què va ser rubricat. De fet, va voler començar la tradicional roda de premsa posterior al consell de ministres amb aquest anunci, ja que considera que aquesta notícia suposa “un pas important per al procés d’obertura econòmica i també per al reconeixement dels passos fets pel país” últimament. A més, va emfasitzar que aquesta signatura és la primera d’un seguit d’acords que s’han de materialitzar amb altres països.
El Govern va rebre ahir mateix la confirmació per part de l’administració francesa que, després del període d’anàlisi del document, serà signat tal com es va rubricar amb l’anterior Govern francès, encapçalat per Nicolas Sarkozy. D’aquesta manera, des de l’executiu es considera que es posa fi a un seguit de dubtes i consideracions que s’havien anat produint darrerament sobre si aquest document seria finalment o no firmat per l’actual executiu francès o si bé es posarien noves condicions.
El ministre portaveu va subratllar el fet que després de l’anàlisi escaient el Govern gal hagi assenyalat que el conveni se signarà “tal qual”, com es va rubricar. Això significa que l’actual executiu francès “es fa seu” aquest document tot i que no l’haguessin negociat, i això es llegeix com un vot de confiança a la feina que està fent Andorra per “homologar” el marc fiscal amb el dels països de l’entorn.
Cinca va exposar que de moment no es pot avançar quan se signarà exactament aquest acord ni a on, si serà a França o si hi hauria la possibilitat que es firmés a Andorra coincidint amb una possible visita del copríncep francès, François
Hollande.
El ministre portaveu va recordar els avenços que s’han fet últimament i tots els impostos que han entrat en vigor, posant en relleu que ara com ara falta la peça de l’IRPF.
D’aquesta manera, a preguntes dels periodistes sobre què volia dir la representant del copríncep francès quan va exposar que França seria “vigilant”, Cinca va explicar que ell considerava que era “una manera de parlar” per referir-se al fet que calia que Andorra tingués un marc fiscal homologable.
I pel que fa a les veus que han posat en dubte la necessitat d’aquests convenis, el ministre portaveu va recordar que el país “està ubicat on està i no el podem deslocalitzar”, i ha de tenir relació, per tant, amb els països de l’entorn, que tenen unes exigències que s’han de complir
si s’hi vol establir relacions comercials.

Hinojosa, nou director
D’altra banda, el Govern va acordar ahir nomenar Albert Hinojosa director de l’Agència Fiscal i de Fronteres. El nomenament es fa ara, segons indiquen des de l’executiu, perquè pugui prendre part en la definició d’aquest organisme. Cinca va assenyalar que la creació de l’agència és un “projecte cabdal” i que segurament serà un dels més “transcendents” dels que tirarà endavant l’administració.

####

Parliament, Andorra la Vella, Andorra

####

El Govern ha aprovat dos programes, El Govern ha aprovat dos programes, dotats amb un total de set milions d’euros, destinats a donar continuïtat al programa de finançament preferent d’empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors. Així, es dóna continuïtat al projecte de finançament privilegiat mitjançant l’aprovació de dos programes: un que pretén impulsar els sectors més tradicionals del teixit econòmic andorrà, amb una dotació de dos milions, i un altre amb un vessant més innovador destinat a la creació de negocis, principalment en els sectors de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la salut, el benestar i l’educació, en aquest cas dotat amb  cinc milions. Tots dos programes tindran una vigència de dos anys a partir de l’endemà que siguin publicats en el Butlletí Oficial o fins a l’exhauriment dels imports establerts.
En el cas del programa per a emprenedors innovadors que vulguin crear noves empreses i desenvolupar negocis d’un alt valor afegit o d’alt interès nacional, així com desenvolupar sectors amb un alt potencial vinculats a la innovació, la salut, el benestar i l’educació, entre d’altres, l’import dels préstecs serà de fins a 250.000 euros. En aquest àmbit, es considera també l’opció d’atorgar més de 250.000 euros quan el projecte justifiqui un alt grau d’interès social o econòmic. Els requisits són la creació, almenys, de cinc llocs de treball en un màxim de tres anys, o el fet que tinguin un component innovador.
Els préstecs tindran un interès de l’euríbor a un any i una durada màxima per ser retornats de set anys.
Pel que fa al pla de suport financer a través de microcrèdits per crear empreses i negocis, i per ampliar, millorar o reconvertir negocis ja existents, es tindrà en especial consideració els col·lectius que poden patir més dificultats a l’hora d’accedir al crèdit, com ara joves, persones amb alguna discapacitat i persones d’edat avançada, entre altres. En aquest cas, l’import màxim dels préstecs serà de 18.000 euros per l’ampliació, la millora o la reconversió d’un negoci ja existent (import avalat del 0%) i de 35.000 euros per a l’obertura d’un nou negoci (import avalat del 90%). La durada màxima dels préstecs, amb un interès de l’euríbor a un any, serà de tres anys.
Una comissió mixta avaluarà el pla de negoci. Estarà formada per dues persones de l’ADI, dues de la Cambra, dues de l’ABA i dues en representació d’Economia i de Finances.

####

El Govern ha aprovat dos programes,  El Govern ha aprovat dos programes, dotats amb un total de set milions d’euros, destinats a donar continuïtat al programa de finançament preferent d’empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors. Així, es dóna continuïtat al projecte de finançament privilegiat mitjançant l’aprovació de dos programes: un que pretén impulsar els sectors més tradicionals del teixit econòmic andorrà, amb una dotació de dos milions, i un altre amb un vessant més innovador destinat a la creació de negocis, principalment en els sectors de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la salut, el benestar i l’educació, en aquest cas dotat amb  cinc milions. Tots dos programes tindran una vigència de dos anys a partir de l’endemà que siguin publicats en el Butlletí Oficial o fins a l’exhauriment dels imports establerts. En el cas del programa per a emprenedors innovadors que vulguin crear noves empreses i desenvolupar negocis d’un alt valor afegit o d’alt interès nacional, així com desenvolupar sectors amb un alt potencial vinculats a la innovació, la salut, el benestar i l’educació, entre d’altres, l’import dels préstecs serà de fins a 250.000 euros. En aquest àmbit, es considera també l’opció d’atorgar més de 250.000 euros quan el projecte justifiqui un alt grau d’interès social o econòmic. Els requisits són la creació, almenys, de cinc llocs de treball en un màxim de tres anys, o el fet que tinguin un component innovador. Els préstecs tindran un interès de l’euríbor a un any i una durada màxima per ser retornats de set anys. Pel que fa al pla de suport financer a través de microcrèdits per crear empreses i negocis, i per ampliar, millorar o reconvertir negocis ja existents, es tindrà en especial consideració els col·lectius que poden patir més dificultats a l’hora d’accedir al crèdit, com ara joves, persones amb alguna discapacitat i persones d’edat avançada, entre altres. En aquest cas, l’import màxim dels préstecs serà de 18.000 euros per l’ampliació, la millora o la reconversió d’un negoci ja existent (import avalat del 100%) i de 35.000 euros per a l’obertura d’un nou negoci (import avalat del 90%). La durada màxima dels préstecs, amb un interès de l’euríbor a un any, serà de tres anys. Una comissió mixta avaluarà el pla de negoci. Estarà formada per dues persones de l’ADI, dues de la Cambra, dues de l’ABA i dues en representació d’Economia i de Finances.

####

A pocs mesos de complir-se un any de l’aprovació de la Llei d’inversions estrangeres, el Govern ha fet aquest divendres un balanç molt positiu de l’interès que hi ha per invertir a Andorra, atès que el nombre de sol·licituds ja arriba a les 210.

El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, ha assegurat que de moment el balanç és molt positiu però que ara cal fer un pas més, per ‘començar a visualitzar aquestes empreses al carrer’, per tal que ‘allò que nosaltres veiem amb dades de sol·licituds i de tràmits, la ciutadania ho pugui percebre com una realitat’. Missé ha fet aquestes declaracions durant la visita que el cap de Govern, Toni Martí, i els cònsols de la Massana, David Baró i Raul Ferré, han fet a l’empresa fabricant de bicicletes tot terreny Commençal, que veuen com un exemple d’una empresa que s’ha establert a Andorra aportant valor afegit i utilitzant el país com a banc de proves.

El Govern fa un balanç positiu de l’evolució que estan seguint les sol·licituds d’inversió estrangera després de l’aprovació de la llei d’obertura, el juny passat. El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, ha dit que estan molt contents per l’interès que hi ha, i que ara cal fer un pas més, per començar a visualitzar aquestes empreses al carrer, i s’ha mostrat convençut que en un període molt curt de temps serà així.

Aquestes declaracions s’han fet aquest divendres en el decurs d’una visita que ha fet el Govern i els cònsols de la Massana a les instal·lacions de l’empresa Commençal, ubicada a Erts des de l’any 1999. El seu propietari, Max Commençal, ha explicat que exporten entre 15.000 i 20.000 bicicletes tot terreny a l’any, el 65% més enllà dels països veïns d’Espanya i França, i que actualment un 20% de la xifra de negoci surt de la venda per Internet. Commençal es va instal·lar a Andorra perquè va ser on va trobar els inversors, perquè és un ‘paradís de la BTT’ i perquè és més barat obrir una empresa a Andorra que a França. Per tot plegat, considera que els negocis tenen més possibilitats de tirar endavant a Andorra, i que hi ha espai per a altres activitats més enllà del turisme i el comerç, sobretot també gràcies a la globalització que permet poder vendre el producte per Internet.

Max Commençal creu que hi ha més aspectes positius que negatius per implantar-se a Andorra, tot i que com a punts febles ha apuntat les mancances a nivell de comunicacions, sobretot aèries, les dificultats dels tràmits duaners, i les dificultats que hi ha en matèria d’immigració a l’hora de contractar personal qualificat que no troben al país.

####

A pocs mesos de complir-se un any de l'aprovació de la Llei d'inversions estrangeres, el Govern ha fet aquest divendres un balanç molt positiu de l'interès que hi ha per invertir a Andorra, atès que el nombre de sol·licituds ja arriba a les 210. El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, ha assegurat que de moment el balanç és molt positiu però que ara cal fer un pas més, per 'començar a visualitzar aquestes empreses al carrer', per tal que 'allò que nosaltres veiem amb dades de sol·licituds i de tràmits, la ciutadania ho pugui percebre com una realitat'. Missé ha fet aquestes declaracions durant la visita que el cap de Govern, Toni Martí, i els cònsols de la Massana, David Baró i Raul Ferré, han fet a l'empresa fabricant de bicicletes tot terreny Commençal, que veuen com un exemple d'una empresa que s'ha establert a Andorra aportant valor afegit i utilitzant el país com a banc de proves. El Govern fa un balanç positiu de l'evolució que estan seguint les sol·licituds d'inversió estrangera després de l'aprovació de la llei d'obertura, el juny passat. El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, ha dit que estan molt contents per l'interès que hi ha, i que ara cal fer un pas més, per començar a visualitzar aquestes empreses al carrer, i s'ha mostrat convençut que en un període molt curt de temps serà així.  Aquestes declaracions s'han fet aquest divendres en el decurs d'una visita que ha fet el Govern i els cònsols de la Massana a les instal·lacions de l'empresa Commençal, ubicada a Erts des de l'any 1999. El seu propietari, Max Commençal, ha explicat que exporten entre 15.000 i 20.000 bicicletes tot terreny a l'any, el 65% més enllà dels països veïns d'Espanya i França, i que actualment un 20% de la xifra de negoci surt de la venda per Internet. Commençal es va instal·lar a Andorra perquè va ser on va trobar els inversors, perquè és un 'paradís de la BTT' i perquè és més barat obrir una empresa a Andorra que a França. Per tot plegat, considera que els negocis tenen més possibilitats de tirar endavant a Andorra, i que hi ha espai per a altres activitats més enllà del turisme i el comerç, sobretot també gràcies a la globalització que permet poder vendre el producte per Internet.   Max Commençal creu que hi ha més aspectes positius que negatius per implantar-se a Andorra, tot i que com a punts febles ha apuntat les mancances a nivell de comunicacions, sobretot aèries, les dificultats dels tràmits duaners, i les dificultats que hi ha en matèria d'immigració a l'hora de contractar personal qualificat que no troben al país. 

####

El síndic general, Vicenç Mateu, va fer ahir una crida en el seu discurs amb motiu del vintè aniversari de la Constitució a la implicació de tots els agents econòmics i socials perquè el país pugui sortir de la crisi i també per ajudar aquells que passen més dificultats en aquests moments.

RESTAURANT EULARI DE PAL de AMARO BATISTA El síndic general, Vicenç Mateu, va fer ahir una crida en el seu discurs amb motiu del vintè aniversari de la Constitució a la implicació de tots els agents econòmics i socials perquè el país pugui sortir de la crisi i també per ajudar aquells que passen més dificultats en aquests moments. I és que, segons va indicar el síndic, “per passar aquest tràngol” cal l’ajuda de tothom, no només dels polítics, “perquè és la nostra obligació”, sinó que també s’han d’esforçar els  propietaris, els empresaris i els bancs, tal com va esmentar. “Que busquin més encara trobar solucions alternatives al tancament de negocis perquè potser el lloguer és massa alt; que ofereixin, si poden, altres opcions al treballador a banda de l’acomiadament; que mirin d’estudiar de nou un projecte per veure si es pot obrir una mica l’aixeta del crèdit per ajudar els petits emprenedors que volen obrir-se pas”, va manifestar Mateu.  El síndic va advertir també en el seu discurs de la importància de no caure en l’antipolítica, en un moment en què la classe política, no només aquí sinó a tot arreu, està desprestigiada perquè, entre altres coses, els ciutadans exigeixen resultats concrets per sortir de la crisi. “La solució es troba en més i millor política, perquè almenys a Andorra, de polítics ho som tots. En més transparència, en més justícia, en més equitat, en més participació ciutadana que complementi la necessària democràcia representativa”, va afegir.  En aquest mateix sentit, Mateu va fer una crida també a protegir millor els drets i les llibertats de les persones, que segons va dir són especialment vulnerables en un país petit com Andorra, i va afirmar que “els qui sense cap mena de professionalitat i una irresponsabilitat tremenda faciliten filtracions en l’àmbit judicial i policial causen un dany irreparable a la convivència democràtica”. Segons va assenyalar el màxim responsable del poder legislatiu, cal més rigor de tothom, polítics, periodistes, sindicalistes, empresaris, societat civil, perquè “el debat social no pot resoldre’s amb grans titulars que a voltes semblen voler-se emmirallar en el llenguatge gens mesurat de les tertúlies esportives i els programes del cor. No tot s’hi val. No tot ha de tendir a l’espectacle o la diversió”. En relació amb la Constitució, el síndic va ressaltar la seva importància, ja que “representa el moment fundacional de l’An­dorra contemporània”, gràcies a la qual el país va poder incorporar-se, entre altres organismes, a les Nacions Unides el mateix any 1993 i al Consell d’Europa el 1994. “Fins avui dia, la Constitució ha funcionat”, va dir Mateu, que també es va referir en el seu discurs a les importants reformes en curs per assegurar la sostenibilitat d’Andorra, com són la diversificació del model econòmic i la revisió del pes de les administracions.   El síndic va dir que “les previsions sobre la crisi no conviden a l’optimisme”, però va assegurar també que “sovint tenim tendència a ser excessivament crítics amb nosaltres mateixos”. Per això va considerar que hi ha raons per tenir “una mica més de confiança, una mica més d’autoestima”. Davant de la greu crisi, Mateu creu que s’ha d’ajudar  “aquells que tenen més problemes per obrir-se de nou un camí”. “És moment de compromís per a Andorra: de treballar més i millor per sortir d’aquest terrible mal pas que ens amenaça com a poble”, va destacar.  El cap de Govern, Antoni Martí, va qualificar el discurs del síndic de “molt assenyat i “realista”, i va coincidir amb ell que tothom ha d’ajudar a sortir de la crisi en la mesura de les seves possibilitats. El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va lloar també la crida de Martí al compromís i la necessària implicació del conjunt de la societat per redreçar la situació econòmica.  Per la seva banda, el president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va indicar que no trobava elements de discrepància en el discurs del síndic i va recordar que el seu grup treballa presentant iniciatives necessàries per a la societat, com la llei del comerç. Abans de la recepció a la nova seu del Consell General, va tenir lloc a la tarda la tradicional sessió, amb els consellers abillats amb capa i tricorni, amb motiu del Dia de la Constitució. Les conselleres generals Patrícia Riberaygua i Olga Gelabert van presentar els informes de les comissions del Consell General a l’OSCE i l’Assembla Parlamentària de la Francofonia (APF), respectivament. Després de la sessió va tenir lloc la tradicional fotografia de grup a les escales del costat de Casa de la Vall.   Riberaygua va exposar la participació que han tingut en les diferents reunions de l’APF durant l’any. Riberaygua va assenyalar les trobades més importants en què ha estat present Andorra i va agrair la feina i col·laboració de les conselleres Sílvia Calvó i Rosa Gili, membres de la delegació, i també de Mariona González, que hi ha col·laborat.  Pel que fa a la delegació andorrana a l’OSCE, Olga Gelabert va exposar també l’informe i va indicar que feina feta en aquest organisme durant l’any passat ha estat marcada per la situació de crisi, i també va ressaltar la tasca que es fa des de l’organisme per a l’observació dels processos electorals. Després de la tradicional sessió del Consell General, a la qual van assistir, com és costum, nombroses autoritats, entre ells els representants dels coprínceps i els cònsols de la diferents parròquies, va tenir lloc la tradicional fotografia de grup a les escales del costat de Casa de la Vall. La representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, va anunciar ahir que el conveni de no doble imposició amb França es firmarà el 2 d’abril a París. L’entrada en vigor, però, encara estarà pendent de la ratificació per part dels parlaments andorrà i francès i, en aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va dubtar que pugui ser abans del 2014.

I és que, segons va indicar el síndic, “per passar aquest tràngol” cal l’ajuda de tothom, no només dels polítics, “perquè és la nostra obligació”, sinó que també s’han d’esforçar els  propietaris, els empresaris i els bancs, tal com va esmentar. “Que busquin més encara trobar solucions alternatives al tancament de negocis perquè potser el lloguer és massa alt; que ofereixin, si poden, altres opcions al treballador a banda de l’acomiadament; que mirin d’estudiar de nou un projecte per veure si es pot obrir una mica l’aixeta del crèdit per ajudar els petits emprenedors que volen obrir-se pas”, va manifestar Mateu.
El síndic va advertir també en el seu discurs de la importància de no caure en l’antipolítica, en un moment en què la classe política, no només aquí sinó a tot arreu, està desprestigiada perquè, entre altres coses, els ciutadans exigeixen resultats concrets per sortir de la crisi. “La solució es troba en més i millor política, perquè almenys a Andorra, de polítics ho som tots. En més transparència, en més justícia, en més equitat, en més participació ciutadana que complementi la necessària democràcia representativa”, va afegir.
En aquest mateix sentit, Mateu va fer una crida també a protegir millor els drets i les llibertats de les persones, que segons va dir són especialment vulnerables en un país petit com Andorra, i va afirmar que “els qui sense cap mena de professionalitat i una irresponsabilitat tremenda faciliten filtracions en l’àmbit judicial i policial causen un dany irreparable a la convivència democràtica”. Segons va assenyalar el màxim responsable del poder legislatiu, cal més rigor de tothom, polítics, periodistes, sindicalistes, empresaris, societat civil, perquè “el debat social no pot resoldre’s amb grans titulars que a voltes semblen voler-se emmirallar en el llenguatge gens mesurat de les tertúlies esportives i els programes del cor. No tot s’hi val. No tot ha de tendir a l’espectacle o la diversió”.
En relació amb la Constitució, el síndic va ressaltar la seva importància, ja que “representa el moment fundacional de l’An­dorra contemporània”, gràcies a la qual el país va poder incorporar-se, entre altres organismes, a les Nacions Unides el mateix any 1993 i al Consell d’Europa el 1994. “Fins avui dia, la Constitució ha funcionat”, va dir Mateu, que també es va referir en el seu discurs a les importants reformes en curs per assegurar la sostenibilitat d’Andorra, com són la diversificació del model econòmic i la revisió del pes de les administracions.
El síndic va dir que “les previsions sobre la crisi no conviden a l’optimisme”, però va assegurar també que “sovint tenim tendència a ser excessivament crítics amb nosaltres mateixos”. Per això va considerar que hi ha raons per tenir “una mica més de confiança, una mica més d’autoestima”. Davant de la greu crisi, Mateu creu que s’ha d’ajudar  “aquells que tenen més problemes per obrir-se de nou un camí”. “És moment de compromís per a Andorra: de treballar més i millor per sortir d’aquest terrible mal pas que ens amenaça com a poble”, va destacar.
El cap de Govern, Antoni Martí, va qualificar el discurs del síndic de “molt assenyat i “realista”, i va coincidir amb ell que tothom ha d’ajudar a sortir de la crisi en la mesura de les seves possibilitats. El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va lloar també la crida de Martí al compromís i la necessària implicació del conjunt de la societat per redreçar la situació econòmica.
Per la seva banda, el president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va indicar que no trobava elements de discrepància en el discurs del síndic i va recordar que el seu grup treballa presentant iniciatives necessàries per a la societat, com la llei del comerç.
Abans de la recepció a la nova seu del Consell General, va tenir lloc a la tarda la tradicional sessió, amb els consellers abillats amb capa i tricorni, amb motiu del Dia de la Constitució. Les conselleres generals Patrícia Riberaygua i Olga Gelabert van presentar els informes de les comissions del Consell General a l’OSCE i l’Assembla Parlamentària de la Francofonia (APF), respectivament. Després de la sessió va tenir lloc la tradicional fotografia de grup a les escales del costat de Casa de la Vall.
Riberaygua va exposar la participació que han tingut en les diferents reunions de l’APF durant l’any. Riberaygua va assenyalar les trobades més importants en què ha estat present Andorra i va agrair la feina i col·laboració de les conselleres Sílvia Calvó i Rosa Gili, membres de la delegació, i també de Mariona González, que hi ha col·laborat.
Pel que fa a la delegació andorrana a l’OSCE, Olga Gelabert va exposar també l’informe i va indicar que feina feta en aquest organisme durant l’any passat ha estat marcada per la situació de crisi, i també va ressaltar la tasca que es fa des de l’organisme per a l’observació dels processos electorals. Després de la tradicional sessió del Consell General, a la qual van assistir, com és costum, nombroses autoritats, entre ells els representants dels coprínceps i els cònsols de la diferents parròquies, va tenir lloc la tradicional fotografia de grup a les escales del costat de Casa de la Vall.
La representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, va anunciar ahir que el conveni de no doble imposició amb França es firmarà el 2 d’abril a París. L’entrada en vigor, però, encara estarà pendent de la ratificació per part dels parlaments andorrà i francès i, en aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va dubtar que pugui ser abans del 2014.

####

####

Enhanced by Zemanta